sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Tuska Open Air Metal Festival 2016

Lauantai 2.7.2016

Lauantai alkoi helteisesti Primordialin soidessa. Bändin musiikki on kyllä mainiota, mutta helteinen keli ja lavalle paistanut aurinko vesitti kyllä hieman tunnelmaa, silti musaansa oli kiva fiilistellä kylmän Garagen kera. Tämä bändi pitäisi kyllä joskus nähdä klubilla, mutta kelpasi näinkin.



Tsjuder toi mukavasti kontrastia päivän muuhun tarjontaan, ja bändi tarjoilema musta messu pääsi kyllä oikeuksiinsa teltan hämyssä. Tsjuderin suosikkilevyltäni Desert Northern Helliltä tuli ainaki kuulokuvieni mukaan pari kipaletta ja koko settinsä toimi kyllä mainiosti, joten hyvä signaus tämäkin.



Omnium Gatherum on tullut livenä todistettua useasti, eikä bändi tälläkään kertaa pettänyt, vaan tarjoili alle tunnin mittaisessa slotissaan oivasti maukasta melodeathiaan, ja oli ainoa viikonlopun keikoista jonka olisi toivonut jatkuvan pidempäänkin.



Ennen oman Tuska lauantain pääesiintyjääni soittanut Thunderstone oli kyllä tosi vaisu ilmestys, ja vaikka koko keikan seurailikin, ei se vaan tällä kertaa lähtenyt. Viimein oli aika Anthraxille, joka toki on useasti jo tullut nähtyä, mutta aina sitä viihtyy niin mainiosti bändin klassikoiden tahdissa, että hymy korvissa sai keikalta jälleen poistua. Luonnollisesti bändi soitti myös uudempaa materiaalia, mutta niin vaisu oli kyllä uusimmalta tullut Evil Twin, että olisi saanut jäädä tulematta. Got the Time, Caught in a Mosh, Madhouse sekä varsinkin maagisen hyvä Indians kuitenkin pelastivat illan, ja Testamentin kanssa Anthrax on kyllä niitä bändejä, jotka on aina hauska todistaa livenä.




Iloisten jenkkien jälkeen Tuska olisikin tarjonnut vain kesyä suomirockia (Stamina), jonka perään vielä vaisua ruotsalaista poppia (Ghost), joten oli hyvä aika siityä jännittämään Em-futista (Saksa voittaa näköjään aina, nyt jopa Talian) kuivempiin olosuhteisiin. Tuska lauantai myi kuitenkin itsensä loppuun varmasti paljolti Grammy voittaja Ghostin avula, joten organisaatio oli onnistunut bändi valikoimissa oikein mainiosti, kerrankin kaikille jotain toimi näin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti