maanantai 4. heinäkuuta 2016

Tuska Open Air Metal Festival 2016

Sunnuntai 3.7.2016

Tuska sunnuntai valkeni sateisena, mutta onneksi päivän kattaus oli yksi festarin historian heikoimmista, joten oli oivaa saapua paikalle vasta Katatonian aloittaessa keikkaansa.



En nyt ole mikään bändin suuri fani, ja kun tiedossa oli, ettei keikalla paljoa vanhaa materiaalia soitella, ei odotukset laiskaan sunnuntaihin kummemmat olleet. Bändin soitto toimi kuitenkin mainiosti rentouttaen jos selvinnyttä mieltä raskaan festariviikonlopun jälkeen. Varsinkin uusimman levynsä vauhdikkaampi Serein istui mukavasti muuten aika rauhallisen soitantansa väliin. Tottakai keikan aloittanut July kuten samalta levyltä (The Great Cold Distance) pomittu hitti My Twinin toimivat mainiosi ja herättivät korvat kohti odotetua Children of Bodomin keikkaa.


Bodomi on toki tullut nähtyä jo usein, mutta hyvin se tälläkin kertaa Tuskassa toimi. Pieni pettymys toki oli se, että uusin levynsä oli edustettuna vain kahden biisin verran, nimibiisinsä I Worship Chaos ja Morriganin osalta. Muuten keikan alun settilista noudatti tuttuja latuja Hate Me:n, Follow the Reaperin ja In Your Facen johdolla. Lake Bodomia oli pyritty hieman piristämään Netta Skogin haitaroinnilla, mutta kaunista ulkonäköä lukuunottamatta vaikutus ei ollut kummoinen. Lopuksi oli säästetty joukkolauluyllätys kolmen cover biisin voimin, mutta mieluummin tällaisen hauskuuttelun sijasta olisin kuunnellut esim. uusimman levynsä materiaalia. Bodom päätti kuitenkin tämän vuoden festarin onnistuneesti, joten tästämoli hyvä kalppia kotiin odottelemaan ensi vuotta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti